Sinds 1 november 2015 kun je bij Mooi bij Zus enzo ook terecht voor spray tan. Er wordt gewerkt met de producten van Sienna-X. Deze producten hebben verschillende huidvriendelijke toevoegingen en kenmerken zich door een natuurlijke kleur en fijne geur. 

Je afspraak online boeken kan ook voor je spray tan behandeling maar mocht dit niet lukken mag je ook even bellen. Ga in het menu van deze website naar: Online afspraak maken, en klik op de button. Party's of behandeling aan huis zijn helaas niet online in te boeken. Bel of mail ons hiervoor.

 

Wat is spraytanning en waarom werkt het?

- Dihydroxyacetone (DHA) is een kleurloze stof die wordt gewonnen uit suikerriet. Dit is een actieve bestanddeel in de gekleurde oplossing welke wordt gesprayd op de huid. Aangebracht met een speciale lagedruk spraymachine werkt de DHA oplossing in op de proteinen en aminozuren in de bovenste laag van jouw huid en zorgt voor een goudbruine kleur. De kleur die je ziet op het moment van je behandeling, is puur een kleur voor jouw tanning professional om te zien dat jouw huid egaal gedekt is. In 8 tot 10 uur tijd zal de daadwerkelijke tan zich hebben ontwikkeld. Deze zal onthuld worden na het douchen.

Sinds kort heeft Sienna-X ook een vloeistof ontwikkeld die in 1, 2 of 3 uur de goede kleur geeft.

 

Is het veilig?

- Ja heel veilig. Een Sienna-X sunless tan geeft dezelfde resultaten als 10 tot 14 dagen in de zon, maar zonder de nadelige effecten van zonnestralen. DHA is al meer dan 30 jaar goedgekeurd door FDA voor gebruik in de beauty industrie. Er zijn geen nadelige gevolgen gemeld, anders dan kleine huidirritaties. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam, maar als je allergische reacties hebt ervaren met zelfbruinnende of andere beautyproducten, vraag dan eerst een test aan bij ons.

 

Wat gebeurd er vóór, tijdens en ná mijn behandeling?

- Voorafgaand aan jouw eerste tanning is het slim om goed te scrubben en te scheren. Het advies is om dit niet korter dan 24 uur vóór je afspraak te doen. Maar tussen de 48 en 24 uur vóór je afspraak.

- Voorafgaand aan jouw eerste tanning is het niet slim om bodylotion te smeren of make-up/foundation/parfum te dragen.

- Je mag zelf bepalen welke kledingstukken je aan wil houden. Wij raden aan om donker ondergoed/bikini te dragen en losse donkere kleding. Dit moet wel een broek of legging zijn. Een jurk of rok wordt afgeraden ivm huidcontact wat dan vlekken veroorzaakt. Het beste is ook om gympen aan te trekken met korte sokjes in de gympen. Sierraden moeten af en oorbellen uit.

- Vervolgens wordt er Sienna-X Barrier Creme gesmeerd op je handen, nagels, ellebogen en andere droge gebieden om de tanapsorptie te verminderen

- Volg daarna de instructies op. Het sprayen duurt ongeveer 15 minuten

- Tussen de 1 en ca 8 uur ontwikkeld jouw huidskleur tot de natuurlijke Sienna-X tan. Na het sprayen moet de vloeistof 1 tot 3 uur intrekken waarna je kan douchen. Wrijf jezelf niet droog na het douchen, maar dep. Dit om de tanning langer mooi te houden. Mocht je geen bikinitopje of bh dragen tijdens de spray tan behandeling, is het advies deze pas na 2 uur weer aan te trekken.

- Na het douchen mag je gelijk bodylotion smeren. Door bruinen wordt je huid altijd wat droger. (ook door de zon) Jouw huid moet goed gehydrateerd worden, om langer plezier te hebben van jouw tanning en het mooi te laten vervagen. Na 2 dagen mag je ook smeren met een bronser of bruiningscreme. Hiervoor hebben wij ook heerlijke producten in onze studio.

 

Hoe lang gaat mijn Sienna-X sunless tan mee?

- De tan zal ongeveer 5 tot 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van je dagelijkse huidverzorging, je levensstijl en een juiste scrub voorafgaand aan de behandeling. Een sunless tan vervaagt net als bruin door de zon. Met gebruik van onze unieke Sienna-X Gradual Glowing Self Tan vanaf dag 3 kan je jouw tan verlengen en bijbruinen. (producten zijn in de studio verkrijgbaar)

 

Via onderstaande link kan je zien hoe Bridget Maasland een tanning behandeling krijgt. Zo werkt het ook bij Mooi bij Zus enzo. Alleen gaat zij na het sprayen in een droogcabine omdat de luchtvochtigheid in het land waar zij het laat doen, vele malen hoger is dan hier in Nederland. 

https://youtu.be/pFLMhLxIICM

Heb je nog vragen? Bel of mail ons!